Прокуратура повідомила про підозру колаборантам-«правоохоронцям» на Луганщині

Читать на русском
Українськими органи правопорядку продовжують встановлювати громадян, які добровільно погодилися працювати на окупаційні сили.

Прокуратура повідомила про підозру мешканцю міста Ровеньки та двом мешканцям Новоайдару Луганської області в колабораціонізмі. Вони добровільно погодилися працювати на окупаційні сили в «правоохоронних органах».

Про це повідомляє прес-служба Офісу генерального прокурора.

«Трьом новопризначеним окупаційною владою псевдоправоохоронцям повідомлено про підозру у колабораціонізмі. За даними слідства, навесні 2022 року мешканець міста Ровеньки працевлаштувався до так званої «прокуратури Новоайдарського району ЛНР», що діє у складі «генпрокуратури» псевдореспубліки. Ще двоє підозрюваних – мешканці селища Новоайдар. Вони погодилися на пропозицію окупаційної влади піти на «службу» до так званого «Новоайдарського райвідділу внутрішніх справ міністерства внутрішніх справ ЛНР», куди їх призначено влітку 2022 року», – інформує відомство.

На цих посадах підозрювані, які раніше не мали досвіду роботи у правоохоронній сфері, дотримуються нелегітимних нормативно-правових актів, впроваджених на території так званої «ЛНР». За процесуального керівництва Щастинської окружної прокуратури Луганської області їм повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Нагадаємо, Служба безпеки України затримала колишню керівницю партії «ОПЗЖ» у Львівській області та львівської громадської організації «Український вибір – право народу», головою яких є народний депутат Віктор Медведчук. Її підозрюють у державній зраді.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: