Прокуратура повідомила про підозру поліцейським з Маріуполя, які перейшли на бік рф

Читать на русском
Українські органи правопорядку продовжують встановлювати осіб, які перейшли на бік російської влади на окупованих територіях.

Київська міська прокуратура повідомила про підозру трьом правоохоронцям з Маріуполя Донецької області, які перейшли на бік російських окупаційних військ.

Про це повідомляє прес-служба Офісу генерального прокурора.

«Київською міською прокуратурою трьом правоохоронцям з м. Маріуполь Донецької області повідомлено про підозру у колабораційній діяльності. За даними слідства, підозрювані після повномасштабного вторгнення РФ на територію України, не виконали наказ Головного управління Національної поліції в Донецькій області та не прибули до безпосереднього місця дислокації Маріупольського районного управління поліції ГУ Нацполіції в Донецькій області», – інформує відомство.

Як стверджує ОГП, після тимчасової окупації регіону росією вони добровільно погодились обійняти посади правоохоронців у незаконно створеному на тимчасово окупованій території України правоохоронному органі – так званому «Приморском РО Мариупольського ГУ МВД ДНР». Підозрювані присягнули на вірність незаконній окупаційній владі та виконують службові обов'язки, покладені на них псевдоправоохоронним органом.

Нагадаємо, прокуратура повідомила про підозру колаборантам-«правоохоронцям» на Луганщині. Раніше про підозру повідомили поліцейським на Миколаївщині, які передали зброю окупантам.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: