У Польщі не будуть приймати українські гривні для обміну в Нацбанку

Читать на русском
Національний банк Польші разом з Нацбанком України інформують про завершення програми обміну української гривні на польські злоті.
Фото: Shutterstock.com

Національний банк Польщі нагадав українцям, що поточний тиждень (5-9 вересня) стане останнім, коли можна скористатися програмою обміну гривень на злоті.

Про це 5 вересня повідомила пресслужба Національного банку Польщі.

Національний банк Польщі разом з Нацбанком України інформують про те, що програма обміну української гривні на польські злоті, який уможливили задля потреб українських громадян, які перебувають у Польщі, наближається до завершення. Останній тиждень операцій у відділеннях PKO Bank Polski - тиждень з 5 по 9 вересня 2022 року.

За час дії програми, станом на 5 вересня, в 100 відділеннях Bank Polski здійснено понад 97 тис. валютно-обмінних операцій на загальну суму 690 млн грн.

Польща була одною з перших країн, яка запровадила для українських біженців можливість обміняти гривню на національну валюту за курсом Нацбанку України. Втім ряд інших держав тільки починають переймати цю ініціативу.

Раніше ми писали, що у Польщі українцям-біженцям виплачували 700 злотих допомоги. При цьому розраховувати на виплату могли тільки ті громадяни України, які перетнули кордон з Польщею після 24 лютого 2022 року.

Також польські роботодавці повідомили про працевлаштування близько 430 тисяч громадян України, які прибули до Польщі після 24 лютого.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: