Військові льотчики Британії виконали понад тисячу місій, допомагаючи українцям – Генштаб

Читать на русском
Військові льотчики Британії виконали понад тисячу гуманітарних місій, постачаючи допомогу в Україну
Фото: Генштаб ЗСУ

Королівські Повітряні Сили налітали понад 8000 годин і виконали понад 1000 місій, доставляючи гуманітарну допомогу Україні.

Про це повідомляє Генерельний штаб Збройних сил України у Фейсбуці.

Начальник штабу авіації, Головний маршал авіації Королівських Повітряних Сил Збройних Сил Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії сер Майк Вігстон під час візиту до бази Королівських ПС «Брайз Нортон» заявив, що від початку російського вторгнення в Україну аеромобільні сили Великої Британії налітали понад 8000 годин і виконали понад 1000 місій, доставляючи гуманітарну та військову допомогу українцям, зокрема понад 1,9 млн патронів, 25 тис. комплектів бронежилетів, 86 тис. шоломів і понад 5 тис. одиниць протитанкової зброї.

«Повітряні сили також перевезли та долучилися до підготовки 4500 військовослужбовців Збройних Сил України у Британії, надавши їм передові навички та досвід для захисту своєї країни від російської агресії» - розповів Майк Вігстон.

Нагадаємо, що влада Британії передає Україні підводні безпілотні мінні мисливці, аби допомогти очистити берегову лінію.

Також ми писали, що у Британії до кінця 2022 року можуть закінчитися фінансові ресурси для надання військової допомоги Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: