Вибух на виставці зброї у Чернігові: двом військовим повідомили про підозру

Читать на русском
ДБР повідомило про підозру військовому, який на виставці зброї у Чернігові дозволив дитині натиснути спусковий гачок гранати. Підозру також отримав командир, який наказав привести зброю на виставку.

Двом військовослужбовцям, які причетні до поранення дітей на виставці зброї у Чернігові, повідомили про підозру.

Про це повідомляє Державне бюро розслідувань.

«Один із військовослужбовців під час демонстрації зброї дозволив дитині взяти до рук споряджену реактивну протитанкову гранату (РПГ–26) та натиснути спусковий гачок. В результаті пострілу постраждало щонайменше дев’ятеро осіб, шестеро з яких – діти. Про підозру повідомлено військовослужбовцю, який дозволив дитині натиснути спусковий гачок, та його командиру, який дав наказ підлеглим військовослужбовцям привезти зброю на виставку для демонстрації», – розповіли в ДБР.

Військовим повідомили про підозру у порушенні правил поводження зі зброєю, яке заподіяло тілесні ушкодження декільком особам (ч.2 ст. 414 КК України). Їм загрожує до 10 років позбавлення волі. Підозрюваних затримано, перед судом клопотатимуть про їхній арешт.

Нагадаємо, 3 вересня у Чернігові під час виставки боєприпасів пролунав вибух. За останніми даними, за медичною допомогою звернулося 15 людей, серед них діти.

Президент Володимир Зеленський заявив, що всі винуватці інциденту в центрі Чернігова обов'язково будуть покарані.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: