Бригади «швидких» навчили наданню допомоги при хімічній та ядерній небезпеці – МОЗ

Читать на русском
Близько 10% бригад екстреної медицини в Україні перенавчили та переформатували на надання допомоги в разі хімічної, біологічної та ядерної небезпеки.

Близько 10% бригад екстреної медицини в Україні перенавчили та переформатували на надання допомоги в разі хімічної, біологічної та ядерної небезпеки.

Про це заявив головний державний санітарний лікар Ігор Кузін в інтерв'ю ZN.ua.

Йдеться про спеціально облаштовані бригади, які мають або антидоти, або костюми, або засоби індивідуального захисту для допомоги постраждалим у зоні ураження.

Подоляк пояснив, як можна змусити путіна вивести російські війська з ЗАЕСРосійський президент путін почав війну, щоб встановлювати свої правила. Єдине, що протверезить його - потужний удар по його армії

«Цілком бути готовими, наприклад, до застосування зброї масового ураження майже неможливо. Зараз ми більше фокусуємося на тому, аби підготувати систему, щоб вона могла швидко виявляти будь-які ризики», - заявив Кузін.

За словами міністра, у низці регіонів уже відбулись тренінги для фахівців із дозиметрії та радіаційного захисту. Основна функція таких фахівців – забезпечити ефективне реагування у цій сфері.

Кузін також зазначив, що у Дніпрі були проведені навчання, під час яких відпрацьовували евакуацію населення у разі аварійної ситуації на Запорізькій АЕС. Кожна громада встановлює свої схеми оповіщення населення – від гучномовців до дворових чатів чи оголошень.

Раніше у США повідомили про те, що росіяни використовують ЗАЕС як військовий плацдарм.

Також ЗМІ писали, що путін може погрожувати ядерною зброєю, аби стримати український контрнаступ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: