Окупанти на Луганщині вдвічі послабили гривню, щоб пограбувати населення – Гайдай

Читать на русском
Російські окупанти на захопленій території штучно занизили курс гривні майже вдвічі – з 250 рублів за 100 гривень до 125.
minfin.com.ua

Російські окупанти на захопленій території штучно занизили курс гривні майже вдвічі – з 250 рублів за 100 гривень до 125.

Про це повідомив начальник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

«Ще декілька місяців тому за 100 гривень на окупованій території Луганщини можна було отримати 250 рублів. Пізніше міняйли пропонували 170 рублів, а якщо заощадження у вас завеликі – то навіть 180. З понеділка 5 вересня за 100 гривень даватимуть лише 125 рублів», – йдеться в повідомленні.

Росіяни хочуть ментально зневірити людей у стійкості гривні та показати, що вона вже нібито нічого не коштує. За словами голови ОВА, страждають люди, в яких залишилися гривневі заощадження або кому продовжують надходити соціальні та пенсійні виплати.

Політолог оцінив імовірність проведення псевдореферендуму на окупованих територіяхПолітолог пояснив, чому проведення псевдореферендуму на окупованих територіях може насправді не відбудеться.

«У переважній більшості це літні люди, інваліди, малозабезпечені. Грабують саме їх. Їм уже пів року обіцяють «конкурентоспроможний рівень соціальних гарантій» та водночас знаходять причини відмовити в оформленні пенсії», – наголосив Гайдай.

Крім цього, інвалідність теж іще треба підтвердити, діставшись Луганська та подолавши декілька кіл бюрократичного пекла. Важче стає й евакуюватися з окупованої території, якщо не маєш власного транспорту.

Раніше повідомляли, що запланований окупантами псевдореферендум на Луганщині, найімовірніше, не відбудеться найближчим часом. Плани росії порушує робота українських захисників і партизанів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: