У Латвії заявили про необхідність дати Україні більше зброї

Читать на русском
Західні країни через страх спровокувати ядерну війну заохочують путіна на продовження вторгнення в Україну. Тому тепер західні країни повинні спокутувати провину перед Києвом
Ілюстративне фотоUS Army Force

НАТО та Сполучені Штати повинні дати Україні ще більше зброї, в тому числі сучасні бойові танки та авіацію. Тиск на кремль та військова допомога Україні не повинні послаблюватися ні на секунду.

Про це заявили президент Латвії Егілс Левітс та міністр оборони країни Артіс Пабрікс в інтерв'ю британському виданню The Times.

Українська армія змогла здивувати Захід тим, як винищує російських окупантів – NYTУкраїнські військові неординарно підходять до застосування отриманого від Заходу озброєння, а також вміло розпоряджаються своїми ресурсами, завдаючи чутливі втрати російським військам

«Захід, США, Європейський Союз, всі західні демократичні держави повинні не просто підтримувати, а наростити свою військову допомогу Україні. Я вважаю, що Захід повинен передати Україні всю зброю, якої вона потребує» - сказав Левітс.

Пабрікс сказав виданню, що західні країни через страх спровокувати ядерну війну заохочують путіна на продовження вторгнення в Україну. Тому тепер західні країни повинні спокутувати провину перед Києвом, виконуючи всі його збройові запити. Єдине, що точно не варто робити - відправляти в Україну війська НАТО.

При цьому росію Пабрікс порівняв з Третім Рейхом, а Україну і західні країни - з антигітлерівською коаліцією.

На фронті знаходяться понад 20 HIMARS, M270 та MARS – МіноборониНаразі на озброєнні української армії перебувають понад 20 реактивних систем залпового вогню HIMARS, M270 та MARS.

«Російська інформаційна війна і пропаганда справила значний вплив. Багато хто на Заході дійсно вважає, що будь-яка підтримка України може призвести до подальшої ескалації конфлікту і засмутити путіна, кремль, росію. Але єдине, що провокує Росію, - це слабкість... Я не бачу жодної причини, чому б Україні не отримати західні броньовані машини. Чому ні? Тільки тому, що Росія може засмутитися?»- додав міністр.

Нагадаємо, під час війни з росією в України є головні пріоритети щодо зброї, яка необхідна для швидкого завершення російського повномасштабного вторгнення.

Тим часом Берлін заявляє, що можливості Німеччини щодо поставок зброї Україні зі складів бундесверу практично виснажені, запаси майже на нулі. Тому Німеччина скоро припинить передавати Україні озброєння.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: