Забруднення повітря: на скількох підприємствах у 2020 році виявили порушення

Читать на русском

Ледь не щодня у Києві та інших областях фіксується понаднормовий рівень забрудненості повітря. Столиця вже неодноразово потрапляла у десятку міст з найбільшою кількістю домішок у повітрі. «Слово і діло» надіслало запит у Державну екологічну інспекцію, щоб дізнатись, наскільки ефективно вони перевіряють підприємства на порушення гранично допустимих викидів в атмосферу. Більше про джерела забруднення повітря в областях країни ‒ на інфографіці.

Упродовж 2020 року Державна екологічна інспекція виявила 220 порушників, які перевищували гранично допустиму норму викидів в атмосферу. Загалом служба перевірила 936 підприємств.

Найбільше порушень зафіксували у Дніпропетровській області. Там з 278 можливих об’єктів 109 порушували допустиму норму викидів, ще 16 підприємств ‒ технічні нормативи забруднення атмосферного повітря.

На другому місці за кількістю порушень ‒ Харківська область. Там інспектори виявили перевищення нормативів гранично допустимих викидів на 14 із 45 можливих підприємствах. Ще один порушник не дотримувався технічних нормативів забруднення.

На третьому місці - Чернівецька область з 12 порушниками. Саме стільки підприємств не дотримувалися допустимої норми викидів. Порушення технічних нормативів в області не виявили.

Загалом інспектори виявили за рік 22 підприємства, які порушували технічні нормативи та 36 пересувних джерел забруднення атмосферного повітря. Йдеться про транспортні засоби, рух яких супроводжується викидом в атмосферу забруднювальних речовин.

Жодного порушення не виявили у Полтавській та Херсонській областях, Кримсько-Чорноморському окрузі та Азовській морській інспекції.

Нагадаємо, упродовж 2020 року Державна екологічна інспекція провела лише чотири перевірки щодо незаконного видобування бурштину: по дві у Житомирській та Рівненській областях.

Також ми писали, торік Державна екологічна інспекція провела 2 057 перевірок у галузі охорони об'єктів рослинного світу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: