Зеленський привітав із Днем знань: Навчальний рік починається для всіх по-різному, але важливо, що він починається

Читать на русском
Володимир Зеленський привітав дошкільнят, школярів та студентів із початком нового навчального року.
Фото: Офіс президента України

Президент України Володимир Зеленський привітав дошкільнят, школярів та студентів із початком нового навчального року.

Він зазначив, що нинішнє 1 вересня відрізняється від усіх попередніх, і навчальний рік все почнуть по-різному – далеко від дому, в інших країнах, дистанційно та очно – але все ж таки головне, що навчання розпочнеться.

Оновлення навчальної програми через війну: які зміни внеслиМОН внесло зміни до шкільних програм з історії, літератури, Захисту України, Основ здоров'я, географії та правознавства.

«Сьогодні в нас День знань – 190-й день знань. Знань, які резюмують понад тисячоліття українського. Української історії, української культури, українського життя. Життя попри все, попри будь-які загрози. Попри ворожі прагнення, які завжди програвали й програють нашому бажанню жити. Вашому бажанню. Бажанню кохати й дружити, розвивати й розвиватися, берегти отримане від батьків і пізнавати нове. Тобто навчатись і міцніти. Ось про що цей навчальний рік – такий особливий», – сказав Зеленський.

У привітанні президент наголосив, що знання стало зброєю українців у цій війні – знання історії державності, своєї географії, культури та літератури.

«Наші діти підтримували нас, підтримували державу. Дуже швидко подорослішали. Не злякались, а допомагали. Допомагали в бомбосховищах. Дбали про батьків, які були поранені. Носили воду і їжу військовим. Збирали гроші, щоб віддати волонтерам на армію. Українськими дітьми можна тільки пишатися», – наголосив Зеленський.

«Сьогодні ви йдете до школи, повертаєтесь до навчання, продовжуєте здобувати освіту. Сьогодні ви йдете до можливості побачити, почути, пізнати Україну», – додав він.

Нагадаємо, за даними Міністерства освіти, з 1 вересня навчальний процес розпочнуть 12,9 тисячі закладів загальної середньої освіти, з них понад 3,5 тисячі – за партами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: