З 1 вересня очне навчання розпочнуть у понад 3,5 тис. шкіл – МОН

Читать на русском
З 1 вересня навчальний процес розпочнуть 12,9 тис. закладів загальної середньої освіти, з них понад 3,5 тис. – за партами.
scaffolding.com.ua

З 1 вересня навчальний процес розпочнуть 12,9 тис. закладів загальної середньої освіти, з них понад 3,5 тис. – за партами.

Про це в етері телемарафону розповів начальник головного управління загальної середньої та дошкільної освіти МОН Юрій Кононенко.

«В Україні новий навчальний рік почнуть приблизно 12 900 шкіл, і 3539 з них готові і розпочнуть очну роботу, тобто у звичному для всіх режимі. Ще 3 867 будуть працювати у змішаному режимі», – зазначив він.

Відомо, що повністю дистанційно планують працювати 5 497 закладів. Якщо сховища в школі не можуть вмістити всіх учнів та персонал школи, заклад може запровадити позмінне навчання, або змішане.

Що мають робити вчителі після сигналу «повітряна тривога»: алгоритм МОНМОН опублікувало алгоритм дій вчителів на заняттях у школах під час оголошення сигналу повітряної тривоги.

«Дирекція школи за рекомендаціями військових адміністрацій вирішує, яку форму навчання обрати. Також формат навчання може бути змінений протягом навчального року», – додав Кононенко.

Нагадаємо, у Сумській області планують запровадити змішану форму навчання. Можливість облаштувати укриття є не у всіх школах.

У Києві 138 тисяч школярів розпочнуть навчальний рік у режимі офлайн. КМДА показала фото укриттів, де ховатимуться діти та вчителі під час повітряної тривоги.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: