Справа Труханова: апеляція лишила у ВАКС обвинувачення щодо фігуранта

Читать на русском
Апеляційна палата розглянула і відмовила в задоволенні клопотання захисника обвинуваченого про направлення з Вищого антикорупційного суду до іншого суду кримінального провадження.
Апеляційна палата Вищого антикорупційного судуфото: «Слово і діло»

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду лишила у ВАКС виділене кримінальне провадження за обвинуваченням директора ТОВ «Девелопмент Еліт» Павла Загодіренка. Його обвинувачують у причетності до заволодіння понад 92 млн грн бюджету Одеси на закупівлі будівель збанкрутілого заводу «Краян».

Таке рішення 29 серпня ухвалила колегія суддів АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Відмовити в задоволенні клопотання захисника про направлення кримінального провадження по обвинуваченню (Павла Загодіренка – ред.) з Вищого антикорупційного суду до іншого суду», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, за версією слідства, Одеський міський голова Геннадій Труханов у період з липня по грудень 2016 року спільно з іншими посадовцями Одеської мерії та представниками приватної компанії заволоділи коштами місцевого бюджету міста Одеси в сумі 92 млн грн. Корупційну схему, на переконання детективів, реалізовано під виглядом купівлі будівлі збанкрутілого заводу «Краян» за завідомо завищеною вартістю. В подальшому сплачені кошти планували легалізувати через підприємство з ознаками фіктивності, засновник та керівник якого, як встановило слідство, наразі проживає на непідконтрольній території Луганської області. Детективи НАБУ та прокурори САП стали на заваді цим планам, ініціювавши у грудні 2016 року накладення арешту на кошти, сплачені із місцевого бюджету Одеси.

Пізніше у цій справі встановили організатора та інших учасників схеми. Зокрема, за даними слідства, екснародний депутат Олександр Дубовой є організатором схеми. Крім нього, про підозру повідомили депутату Одеської обласної ради Олегу Бабенку, ексдепутату Кілійської районної ради Одеської області Анатолію Коломійцю та Поповій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: