Справа заводу «Краян»: обвинуваченого призвали до армії

Читать на русском
Антикорупційний суд виділив в окреме провадження матеріали стосовно обвинуваченого у справі заволодіння понад 92 млн грн у зв'язку з призовом його в армію.

Вищий антикорупційний суд виділив в окреме провадження матеріали стосовно директора ТОВ «Девелопмент Еліт» Павла Загодіренка у зв'язку з його призовом до лав Збройних сил України. Його обвинувачують у причетності до заволодіння понад 92 млн грн бюджету Одеси на закупівлі будівель збанкрутілого заводу «Краян».

Таке рішення 19 липня ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

У самій ухвалі не вказується прізвище обвинуваченого, проте як повідомили «Слово і діло» у САП, ідеться саме про керівника ТОВ «Девелопмент Еліт».

«Зупинити судове (кримінальне) провадження стосовно обвинуваченого (Павла Загодіренка – ред.) до його звільнення з військової служби. Виділити з матеріалів судового (кримінального) провадження за №52016000000000411 від 02 листопада 2016 року в окреме судове (кримінальне) провадження матеріали щодо (Павла Загодіренка – ред.), обвинуваченого у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 205, ч. 2 ст. 15 ч. 3 ст. 209 КК України», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, за версією слідства, Одеський міський голова Геннадій Труханов у період з липня по грудень 2016 року спільно з іншими посадовцями Одеської мерії та представниками приватної компанії заволоділи коштами місцевого бюджету міста Одеси в сумі 92 млн грн. Корупційну схему, на переконання детективів, реалізовано під виглядом купівлі будівлі збанкрутілого заводу «Краян» за завідомо завищеною вартістю. В подальшому сплачені кошти планували легалізувати через підприємство з ознаками фіктивності, засновник та керівник якого, як встановило слідство, наразі проживає на непідконтрольній території Луганської області. Детективи НАБУ та прокурори САП стали на заваді цим планам, ініціювавши у грудні 2016 року накладення арешту на кошти, сплачені із місцевого бюджету Одеси.

Пізніше у цій справі встановили організатора та інших учасників схеми. Зокрема, за даними слідства, екснародний депутат Олександр Дубовой є організатором схеми. Крім нього, про підозру повідомили депутату Одеської обласної ради Олегу Бабенку, ексдепутату Кілійської районної ради Одеської області Анатолію Коломійцю та Поповій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: