У Пентагоні розповіли, коли Україна отримає від США дві системи NASAMS

Читать на русском
Контракт вартістю 182 мільйони доларів, укладений 26 серпня, передбачає постачання Україні двох NASAMS, анонсованих у пакеті військової допомоги США ще 1 липня.
Defense Express

Сполучені Штати уклали контракт на 182 млн доларів, що передбачає передачу Збройним силам України двох норвезьких зенітно-ракетних комплексів NASAMS у 2024 році.

Про це повідомляє офіційний представник Міноборони США генерал Патрік Райдер на брифінгу.

Представник Пентагону зазначив, що ці системи необхідні Україні для формування стійкого захисту країни у майбутньому.

«NASAMS є лише останнім прикладом широкого кола засобів протиповітряної оборони, які ми постачаємо Україні. Це перевірені системи, які справді змінять хід подій на полі бою», – заявив заступник міністра оборони США Вільям Лаплант.

США надали Україні озброєння для наступу на півдні – CNNНещодавні постачання американського озброєння для України були призначені для контрнаступу на півдні.

Варто зазначити, що NASAMS - це пересувний зенітно-ракетний комплекс, призначений для боротьби з ракетами, літаками та іншими повітряними цілями на малих і середніх висотах.

Раніше у Мінфіні повідомили, що Україна отримала у серпні рекордний обсяг фіндопомоги від початку війни.

Нагадаємо, в рамках рекордного пакета військової допомоги від США розміром в 3 млрд доларів Україна отримає системи ППО, ті самі ЗРК NASAMS, і нові розвідувальні БПЛА.

При цьому раніше західні ЗМІ повідомляли, що NASAMS, які раніше США обіцяли передати в розпорядження України, будуть доставлені тільки в жовтні, а то і в листопаді. Це будуть перші ЗРК з обіцяних.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: