Коли в Україну прибудуть перші системи NASAMS: названо терміни

Читать на русском
У порівнянні з доставкою зброї для України, яка передається безпосередньо із запасів США, NASAMS спочатку повинні бути виготовлені
Система ППО NASAMSkongsberg.com

Зенітно-ракетні комплекси протиповітряної оборони NASAMS, які раніше США обіцяли передати в розпорядження України, будуть доставлені тільки в жовтні, а то і в листопаді. Це будуть перші ЗРК з обіцяних.

Про це написала американська військова журналістка Кейтлін Дорнбос у своєму Twitter.

Журналістка посилається на власне високопоставлене джерело в Пентагоні, яке повідомило їй, що доставка систем ППО NASAMS в Україну - це справа найближчих двох або трьох місяців, не раніше.

Причина такої затримки, за словами Дорнбос, полягає в тому, що в порівнянні з доставкою зброї для України, яка передається безпосередньо із запасів США, NASAMS спочатку повинні бути виготовлені та придбані для України офіційно, в установленому порядку. Тільки потім їх можна буде передати за призначенням.

Нагадаємо, 9 серпня в ЗСУ повідомили, що норвезькі зенітно-ракетні комплекси NASAMS поки знаходяться не в Україні, але вже йде підготовка до їх передачі.

8 серпня Пентагон санкціонував представлення Україні нового пакету військової допомоги розміром в 1 млрд доларів. Серед іншого пакет містить боєприпаси для зенітно-ракетних комплексів NASAMS.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: