Росіяни вивезли 200 тисяч тонн зерна з Луганщини – Гайдай

Читать на русском
У Луганській області аграрії очікували цього року найбільший урожай зерна. Але окупанти все вкрали та вивезли до рф.

У Луганській області аграрії очікували цього року найбільший урожай зерна. Але окупанти все вкрали та вивезли до росії. Наразі ситуація в регіоні наближається до катастрофічної.

Про це повідомили у Луганській ОВА.

Через окупацію і посуху Україна збере не більш як 60 млн тонн зерна – Всеукраїнська аграрна радаЦього року українські аграрії зможуть зібрати не більше 60 мільйон тонн зернових через посуху в центральних регіонах та окупацією російськими військами.

Як зазначив голова ОВА Сергій Гайдай, ТОВ «Нібулон» та ПрАТ «Агротон» – це соціальна опора регіону. Проте їх захопив підприємець із Краснодара, маючи статутний фонд 2000 рублів.

«Так, в Агротоні на початок року залишалося 20 тисяч тонн урожаю минулого року. Наразі на полях агрофірми на території Луганської області зібрано ще 200 тисяч тонн, проте все це вивезено до росії. Аналогічна ситуація і з продукцією Нібулона – вкрадено все», – написав Гайдай у Telegram.

За його словами, через відсутність грошей люди відмовляються працювати. Як наслідок, там озимі залишаються на полях. Нема чим обробляти землю і збирати врожай. Бо всю техніку росіяни вивезли.

«Але окупанти не вміють нею користуватися. Трапляються випадки, коли вони не можуть впоратися навіть із запуском двигуна», - додав Гайдай.

Наразі аграрії Луганщини співпрацюють із міжнародними організаціями, які можуть відстежити повний маршрут перевезення вкраденого зерна.

Нагадаємо, сьогодні з портів України вийшли ще три судна із зерном.

22 серпня порт Чорноморськ залишили два судна з українським зерном.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: