ООН допоможе Україні зі зберіганням мільйонів тонн зерна

Читать на русском
Наразі ФАО надала допомогу для 80 тисяч українців у 13 областях та продовжує допомагати постраждалим від війни - забезпечено близько п'яти тисяч сімей
Ілюстративне фотоambarexport.ua

Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО) допоможе Україні зі зберіганням призначеного до внутрішнього споживання зерна. Передбачається, що буде забезпечено зберігання чотирьох мільйонів тонн зерна - це 25% від загальнонаціональної потреби.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства аграрної політики та продовольства.

«Ми вже завершили тендер і визначаємо потенційних постачальників для закупівлі рукавів для зберігання зернових з допоміжним обладнанням, а також модульних зерносховищ» – розповів керівник офісу ФАО в Україні П'єр Вотьє.

Ще шести суднам дозволили вивозити зерно з УкраїниЗавдання цих суден - вивезти з України зернові вантажі, які були заблоковані через вторгнення російських окупантів і облогу ними чорноморських портів

Однією з основних вимог для отримання обладнання тимчасового зберігання зернових буде реєстрація в державному аграрному реєстрі України. Також ФАО в рамках оновленого Плану швидкого реагування просить виділити 115,4 млн доларів для того, щоб підтримати майже мільйон українців, що живуть в сільськогосподарській місцевості - а також гарантувати продовольчу безпеку для тих, хто найсильніше постраждав в результаті російської агресії.

Наразі ФАО надала допомогу для 80 тисяч українців у 13 областях та продовжує допомагати постраждалим від війни - забезпечено близько п'яти тисяч сімей.

Нагадаємо, вранці 13 серпня порт «Чорноморськ» покинуло судно, вперше з 24 лютого зайшло в українські порти для завантаження агропродукцією. В цей же день в італійське місто Равенна прибув перший суховантаж з України. Корабель транспортував кукурудзу і сою.

Україна з початку підписання «зернової» угоди відправила на експорт по морю вже 450 тисяч тонн продовольства.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: