Через окупацію і посуху Україна збере не більш як 60 млн тонн зерна – Всеукраїнська аграрна рада

Читать на русском
Цього року українські аграрії зможуть зібрати не більше 60 мільйон тонн зернових через посуху в центральних регіонах та окупацією російськими військами.
uacouncil.org

Цього року українські аграрії зможуть зібрати не більше 60 мільйон тонн зернових через посуху в центральних регіонах та окупацією російськими військами.

Про це заявив голова Всеукраїнської аграрної ради Андрій Дикун.

За його словами, цьогорічний врожай буде нижчий, ніж торік на 40%.

«Прогноз Мінагрополітики – 68 млн тонн, наш – 60 млн тонн. Тут зіграла роль окупація деяких південних регіонів. У центрі України – посуха. Виграємо за рахунок сходу. В Донецькій області високі врожаї, про це кажуть місцеві аграрії. Проте не треба забувати про лінію фронту», – зазначив він.

Дикун також зауважив, щоб рекордний урожай на сході країни не дістався владі російської федерації, Україна має прийняти відповідне політичне рішення.

«Що треба зробити? Прийняти політичне рішення і вивезти зерно на державні елеватори, наприклад, до Державної продовольчо-зернової корпорації. Щоб ні за яких обставин не подарувати врожай окупантам. Мова йде про сотні тисяч, мільйонів тонн зерна», – додав він.

Нагадаємо, продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО) допоможе Україні зі зберіганням призначеного до внутрішнього споживання зерна. Передбачається, що буде забезпечено зберігання чотирьох мільйонів тонн зерна - це 25% від загальнонаціональної потреби.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: