Окупанти «реконструюють» Маріупольський драмтеатр, щоб приховати сліди злочину

Читать на русском
Російські окупанти хочуть спішно приховати сліди власного жахливого злочину - загибелі сотень мирних людей від російських бомб
Маріупольський драмтеатрGetty Images

У Маріуполі російські окупанти оголосили про проведення «реконструкції» драматичного театру. Це та сама будівля, де від російської авіабомби загинуло понад 600 осіб.

Про це повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко у своєму Telegram.

Українська розвідка повідомляє, що роспропаганда готує фейк про маріупольський драмтеатрРосія спробує зняти із себе відповідальність за вбивство кількох сотень мирних жителів, які на момент удару переховувались в приміщенні театру.

Офіційна версія окупантів - нібито будівля є історичною цінністю. Однак за словами Андрющенка, будівля драмтеатру - це типова культурна споруда радянського періоду, що не має історичної або архітектурної цінності. Насправді окупанти хочуть спішно приховати сліди власного жахливого злочину - загибелі сотень мирних людей від російських бомб.

«Єдина історична цінність виникла в момент падіння двох бомб. І саме цю історичну цінність намагаються зараз сховати окупанти» - резюмував Андрющенко.

Нагадаємо, російські окупанти 16 березня скинули бомбу на драматичний театр у Маріуполі. У той момент там ховалися сотні мирних жителів, переважно жінки та діти.

Як свідчать знімки з супутника, перед будівлею і позаду нього на асфальті білою фарбою було нанесено добре помітний напис «діти».

За даними журналістського розслідування Associated Press, в результаті авіаудару по драмтеатру могли загинути близько 600 осіб. Міжнародні правозахисники дійшли висновку, що це навмисний воєнний злочин росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: