З України вирушило ще одне судно із зерном, чотири їдуть на завантаження до портів

Читать на русском
У рамках зернового коридору з порту в Україні вирушило ще одне судно – з вантажем кукурудзи.
фото ЕРА

У рамках «зернового коридору» з порту в Україні вирушило ще одне судно – з вантажем кукурудзи. Сьогодні ще чотири кораблі мають вирушити до українських портів на завантаження.

Про це повідомили у Міноборони Туреччини у Twitter.

ООН допоможе Україні зі зберіганням мільйонів тонн зернаНаразі ФАО надала допомогу для 80 тисяч українців у 13 областях та продовжує допомагати постраждалим від війни - забезпечено близько п'яти тисяч сімей

«У рамках відвантаження зерна сьогодні з українського порту «Чорноморськ» вийшло судно I MARIA, з вантажем кукурудзи. Крім того, 4 кораблі вирушать в Україну за зерном», - сказано у повідомленні.

При цьому міністр інфраструктури України Олександр Кубраков напередодні зазначив, що 5 суден зайшли до територіальних вод України для перевезення продовольства. Балкери ZELEK STAR, KAFKAMETLER, OSEAN S та GREAT ARSENAL пришвартувалися у морському порту для завантаження понад 56 тис. тонн агропродукції. Танкер ZUMRUT ANA має пришвартуватись сьогодні.

Станом на 17 серпня вже 24 судна вирушили з українських портів із зерном. На їхньому борту понад 600 тис. тонн агропродукції.

Нагадаємо, 16 серпня з одеського порту вийшло судно із зерном до Ефіопії.

Також повідомлялося, що ООН допоможе Україні зі зберіганням мільйонів тонн зерна.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: