Ще два судна із зерном залишили порт Чорноморськ

Читать на русском
Чергові два судна з українським зерном вийшли з порту Чорноморська на Одещині. Вони завантажені пшеницею та кукурудзою.

Чергові два судна з українським зерном вийшли з порту Чорноморська на Одещині. Вони завантажені пшеницею та кукурудзою.

Про це повідомило Міноборони Туреччини 22 серпня у Twiter.

Стало відомо, скільки зерна вже зібрали в Україні з нового врожаюВ Україні аграрії з початку сезону жнив зібрали понад 20 млн. тонн зернових нового врожаю.

«Відвантаження зерна в українських портах йде у плановому режимі під контролем Спільного координаційного центру», - наголосили у відомстві.

Відомо, що балкер Great Arsenal доставить 25 тисяч тонн пшениці до Єгипту, а суховантажне судно Maranta - 5,3 тисячі тонн кукурудзи до Греції.

Загалом за 20 днів роботи «зернового коридору» з українських портів вийшли 27 суден, які вивезли 670 тисяч тонн агропродукції.

Нагадаємо, продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО) допоможе Україні зі зберіганням призначеного до внутрішнього споживання зерна. Передбачається, що буде забезпечено зберігання чотирьох мільйонів тонн зерна – це 25% загальнонаціональної потреби.

Водночас, голова Всеукраїнської аграрної ради Андрій Дікун заявив, що цього року українські аграрії зможуть зібрати не більше 60 мільйонів тонн зернових через посуху в центральних регіонах та окупацію російськими військами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: