США дають Україні зброю, яку спочатку давати не хотіли та не були готові – експерт

Читать на русском
Хоча в прийнятті рішень все ще присутні деякі побоювання, в цілому динаміка передачі зброї Україні тільки зростає
Ілюстративне фотоUS Army Force

Сполучені Штати передають Україні озброєння, яке не були готові передати їй на самому початку вторгнення росії, або не хотіли передавати через якісь побоювання.

Про це заявив директор Євразійського центру Атлантичної ради Джон Гербст, повідомляє УНІАН.

Він зазначив, що хоча в ухваленні рішень все ще присутні деякі побоювання, загалом динаміка передачі зброї Україні тільки зростає. США посилають все більш досконалу та далекобійну зброю. Так, можна очікувати, що скоро Україна отримає артилерійські засоби з дальністю до 150 кілометрів.

«Раніше ми посилали вам тільки артилерію з дальністю приблизно 45-50 км. Зраз нам потрібно посилати артилерію дальністю 150 км і навіть 300 км. Але поки Білий дім не готовий прийняти таке рішення – думаю, в майбутньому будуть готові. Взагалі ця динаміка триває» - резюмував експерт.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що адміністрація американського президента Джозефа Байдена присвоїть назву місії допомоги Україні, а також призначить відповідального генерала.

Також у Сполучених Штатах мають намір наростити виготовлення реактивних систем залпового вогню HIMARS і високоточних снарядів GMLRS до них. Для цього вже виділено масштабне фінансування.

Крім того, Сполучені Штати почнуть активніше використовувати морські шляхи для доставлення Україні військової допомоги. Це пов'язано з тим, що військові потреби України зараз змінилися.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: