Окупанти намагалися наступати біля Соледара, Бахмута та Кодеми – Генштаб

Читать на русском
Російські окупанти здійснюють обстріли по всій лінії фронту, основні зусилля зосереджують на Бахмутському та Авдіївському напрямках, повідомили у Генштабі.

Російські війська безуспішно намагалися наступати біля Соледара, Бахмута та Кодеми на Бахмутському напрямі. Крім того, окупанти здійснюють обстріли і завдають ударів по всій лінії фронту.

Про це повідомляє Генштаб.

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках ситуація без істотних змін.

На Харківському напрямку ворог обстрілював із ствольної та реактивної артилерії об'єкти в районах населених пунктів Харків, Соснівка, Дементіївка, Слатине, Борщова, Перемога, Руські Тишки, Рубіжне, Леб’яже, Мосьпанове, Гусарівка.

На Слов'янському напрямі противник вів бойові дії з метою утримання раніше зайнятих рубежів та недопущення просування підрозділів Сил оборони. Продовжував вогневе ураження з танків, ствольної артилерії та РСЗВ поблизу Норцівки, Дмитрівки, Долини, Мазанівки та Богородичного.

На Донецькому напрямі окупанти продовжують спроби ведення штурмових та наступальних дій – основні зусилля зосереджують на Бахмутському та Авдіївському напрямках.

Переломний момент у війні з росією вже розпочався – голова ГУРУ війні росії проти України вже розпочався переломний момент, прикладами цього є останні події в окупованому Криму.

На Краматорському напрямку противник здійснював обстріли позицій наших військ та цивільної інфраструктури з артилерійських систем неподалік Івано-Дар'ївки, Серебрянки, Тетянівки, Григорівки, Званівки та Роздолівки.

На Бахмутському напрямку вогнвого ураження зазнали райони Бахмута, Бахмутського, Веселої Долини, Майорська, Зайцевого, Соледара, Білогорівки та Яковлівки.

Також у Соледара, Бахмута та Кодеми росіяни вели наступальний бій – успіху не мали.

На Авдіївському напрямку обстріли з танків, ствольної та реактивної артилерії зафіксовано неподалік Невельського, Водяного, Нетайлового, Красногорівко, Новобахмутівки, Нью-Йорка, Залізного та Опитного.

На Новопавлівському напрямку підрозділи противника продовжували вогневе ураження територій біля Павлівки, Новомихайлівки, Пречистівки, Вугледара, Володимирівки та Великої Новосілки з танків та артилерії різних типів.

На Запорізькому напрямку ворог обстрілював райони населених пунктів Великомихайлівка, Гуляйпільське, Малинівка, Білогірʼя, Дорожнянка, Чарівне, Оріхів, Мала Токмачка, Шевченко, Времівка, Щербаки, Новосілка, Полтавка та Новопіль.

На Южнобузькому напрямі основні зусилля противник зосереджується недопущення просування наших військ. Вживає заходів щодо поповнення втрат.

Нагадаємо, за інформацією Олексія Арестовича, ЗСУ за два місяці знищили понад півтори сотні військових складів росіян, а також майже сотню військових баз та інші об'єкти військового значення.

Міністр оборони Олексій Резніков сподівається на добрі новини з фронту до кінця року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: