Печерський суд закрив протокол стосовно екснардепа «Опоблоку» Дунаєва

Читать на русском
Столичний райсуд закрив провадження в адміністративній праві стосовно колишнього члена українського парламенту від проросійської сили.
Сергій Дунаєв

Печерський районний суд Києва закрив протокол про конфлікт інтересів у діях колишнього народного депутата від фракції «Опозиційного блоку» Сергія Дунаєва, який звернувся до директора Національного антикорупційного бюро України у власних інтересах.

Таке рішення 16 серпня ухвалила суддя Печерського райсуду Світлана Смик, повідомляє «Слово і діло».

Як вказується в рішенні, Дунаєв, будучи народним депутатом України, в порушення вимог пункту 3 частини 1 статті 28 Закону України «Про запобігання корупції», 31.01.2017 року вчинив дії в умовах реального конфлікту інтересів. Він, реалізовуючи повноваження нардепа за наявності приватного інтересу, звернувся до директора НАБУ з депутатським зверненням у власних інтересах, чим вчинив адміністративне правопорушення, пов'язане з корупцією.

Дунаєв неодноразово викликався до суду, останній раз на 16 серпня 2022 року, однак жодного разу на розгляд не з'явився. Однак його місце реєстрації та проживання розташоване в тимчасовій окупації. Йдеться про Лисичанськ і Сєвєродонецьк. Утім у справі закінчився строк його притягнення до адміністративної відповідальності.

«Провадження у справі про притягнення до адміністративної відповідальності (Сергія Дунаєва – ред.) за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 172-7 КУпАП - закрити, у зв'язку з закінченням строку його притягнення до адміністративної відповідальності», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, детективи Національного антикорупційного бюро перевіряють народного депутата від фракції «Опозиційного блоку» Сергія Дунаєва за фактом декларування недостовірної інформації.

Згідно з інформацією слідства, Дунаєв у своїй декларації вказав себе бенефіціарним власником компанії, яка є засновницею низки інших компаній. У НАБУ зазначають, що відповідно до законодавства, нардеп також є кінцевим бенефіціарним власником суб'єктів господарювання, які заснувала його компанія, оскільки має юридичну можливість впливати шляхом опосередкованого володіння часткою в підприємствах у розмірі 25 або більше відсотків статутного капіталу. Проте Верховна рада відмовилася зняти недоторканність із Дунаєва.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: