ЗСУ відбили атаки окупантів у Богородичного, у напрямку Бахмутського та Пісків – Генштаб

Читать на русском
Російські окупанти зосередилися на встановленні повного контролю над територією Донецької області, утриманні захоплених районів Херсонської, частини Харківської, Запорізької та Миколаївської областей.

Українські військові змусили окупантів відступити на Слов'янському напрямку біля Богородичного, стримали наступ у напрямках Бахмутського та Кодеми, населених пунктів Піски та Невельського.

Про це сьогодні, 24 серпня, повідомляє Генштаб.

Росія зосередилася на встановленні повного контролю за територією Донецької області, утриманні захоплених районів Херсонської, частини Харківської, Запорізької та Миколаївської областей та відновлення боєздатності постраждалих підрозділів.

На Волинському та Поліському напрямках ситуація залишається без істотних змін.

На Сіверському напрямку окупанти утримують окремі підрозділи Західного військового округу у прикордонних районах Брянської та Курської областей, аби скувати українські сили.

На Слобожанському напрямку ворог веде бойові дії з метою утримання раніше зайнятих рубежів.

На Харківському напрямку окупанти обстріляли із ствольної та реактивної артилерії райони населених пунктів Одноробівка, Карасівка, Борщова, Перемога, Руська Лозова, Замулівка, Базаліївка, Пушкарне, Мосьпанове, Слобожанське, Гусарівка та Чепіль. Ворог завдав авіаударів біля Мосьпанового, Гусарівки та Прудянки.

Зеленський прокоментував чутки щодо відставки ЗалужногоНаразі переведення головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного на будь-яку іншу посаду не планується.

На Слов'янському напрямі супротивник здійснював артилерійські обстріли неподалік Краснопілля та Мазанівки. Окупанти намагалися вести розвідку у Богородичного: українські військові завдали їм вогневого ураження та змусили тікати.

На Донецькому напрямку противник продовжує ведення активних дій на Бахмутському та Авдіївському напрямках.

На Краматорському напрямку здійснював обстріли зі ствольної та реактивної артилерії в районах Сіверська, Закотного та Роздолівки.

На Бахмутському напрямку зафіксовано обстріли в районах населених пунктів Бахмут, Соледар, Зайцеве та Білогорівка. Противник вів наступальні бої у напрямах Бахмутського та Кодеми – успіху не мав.

На Авдіївському напрямку ворог здійснював обстріли з артилерії різних типів біля Мар'їнки, Пісків, Нетайлового, Красногорівки та Залізного. Наніс авіаудар неподалік Невельського.

Також росіяни вели наступальні бої у напрямку населених пунктів Піски та Невельське – безуспішно.

На Новопавлівському напрямку зазнали вогневого впливу райони Костянтинівки та Вугледара.

На Запорізькому напрямку ворог здійснював обстріл з різнокаліберної артилерії в районах населених пунктів Малі Щербаки, Шевченко, Залізничне, Червоне, Времівка, Ольгівське та Орестопіль.

На Південнобузькому напрямку противник продовжує зосереджувати зусилля на утриманні зайнятих районів та сковуванні дій Сил оборони.

Під обстріл потрапили райони населених пунктів Степова Долина, Нова Зоря, Таврійське, Засілля, Новомиколаївка, Широке, Кобзарці, Партизанське, Лозове, Біла Криниця, Добрянка, Осокорівка, Потьомкине та Трудолюбівка.

Нагадаємо, за словами міністра оборони Олексія Резнікова, найгірший сценарій, за яким могла б розвиватись для України повномасштабна війна з росією, вже позаду.

Як повідомив Валерій Залужний, на війні загинуло близько 9 тисяч українських військових.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: