Коли Україна нарешті отримає ATACMS: експерт зробив прогноз

Читать на русском
Військові аналітики в Пентагоні прекрасно розуміють необхідність надати Україні такі ракети
MGM-140 ATACMSUS Army Force

Україна все-таки може отримати далекобійні ракети ATACMS для реактивних систем залпового вогню HIMARS, які можуть діставати свої цілі на відстані до 300 кілометрів. Оголосити про це можуть вже на початку вересня, або навіть в кінці серпня.

Про це сказав військово-політичний оглядач групи «Інформаційний спротив» Олександр Коваленко в ефірі 24 каналу.

«Зараз маємо переходити від знищення системи забезпечення російських окупантів передових підрозділів до знищення системи забезпечення тилових підрозділів. Саме для цього нам необхідні ракети з відстанню знищення об'єкта до 300 кілометрів і навіть більше» - зазначив він.

Коваленко висловив упевненість в тому, що військові аналітики в Пентагоні прекрасно розуміють необхідність надати Україні такі ракети. До того ж Україна продемонструвала, що не б'є із Західної зброї по території Росії, а Крим - це українська територія.

Очікуємо, – КОВАЛЕНКО дав прогноз щодо отримання ATACMS24 Канал

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Сполучені Штати поки що не готові надати Україні ATACMS, ракети, які мають дальність застосування до 300 кілометрів і можуть застосовуватися для стрільби з реактивних систем залпового вогню HIMARS.

У відповідь на це в ОПУ зазначили, що рано чи пізно США все одно нададуть Україні оперативно-тактичні ракети ATACMS - як тільки переконаються, що Україна може ефективно та акуратно їх застосовувати.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: