Україна змінить свою політику стосовно ветеранів бойових дій – Зеленський

Читать на русском
Хорошим прикладом для нової ветеранської політики України можуть стати американська модель, або підхід Ізраїлю
Володимир Зеленськийpresident.gov.ua

Україна буде змінювати свій підхід до політики щодо ветеранів бойових дій. Буде створена нова система, в якій будуть враховані потреби відставних військовослужбовців, у тому числі ветеранів війни з росією.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський у своєму зверненні за підсумками 22 серпня.

Житло для ветеранів війни на Донбасі: що обіцяють політики та що залишилося невиконанимВолодимир Зеленський обіцяв 2022 року повністю закрити чергу на квартири для ветеранів війни на Донбасі. Що обіцяють інші політики – у матеріалі.

«Ветерани війни за незалежність України стали однією з найбільш значущих і шанованих груп в нашому суспільстві. Зі своєю специфікою, зі своїми потребами, зі своїми очікуваннями, на які потрібно реагувати, щоб ветерани могли зробити свій внесок не тільки в захист нашої держави на передовій, але і в післявоєнний розвиток України» - зазначив він.

Зеленський додав, що хорошим прикладом для нової ветеранської політики України можуть стати американська модель, або підхід Ізраїлю.

«Ми створимо таку систему ветеранської політики, послуг і сервісів для ветеранів, можливості їх переходу від військової справи до цивільного життя, яка буде на одному рівні з найсильнішими аналогічними системами у світі» - пообіцяв президент.

Нагадаємо, в середині березня парламент прийняв законопроєкт №7151 про уточнення норм, що регулюють питання визначення категорій осіб, які визнаються ветеранами війни та членами сімей загиблих захисників і захисниць України.

Крім цього, президент Зеленський дозволив іноземним воїнам-добровольцям під час особливого періоду продовжувати контракти до 10 років.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: