Агентство S&P підвищило кредитний рейтинг України

Читать на русском
Міжнародне агентство підвищило довгостроковий і короткостроковий суверенні кредитні рейтинги України в іноземній валюті.
investing.com

Рейтингове агентство S&P підвищило довгостроковий і короткостроковий суверенні кредитні рейтинги України в іноземній валюті до «CCC+/C» з «SD/SD».

Про це йдеться на сайті агентства.

У повідомленні S&P зазначають, що Україна завершила реструктуризацію проблемного боргу, проте її здатність обслуговувати борг залишається вразливою і залежить від сприятливих економічних умов.

Перший «воєнний» прогноз НБУ: що буде з зарплатами, цінами та комунальними тарифамиІнфляційний звіт Нацбанку України за липень 2022 року містить перший воєнний прогноз. У фіскальному регуляторі зорієнтували, якими будуть рівні безробіття та інфляції, як зміняться доходи населення, ціни на харчі, пальне та комунальні тарифи.

«Уряд України реструктурував єврооблігації на суму в розмірі 22,6 млрд доларів, а також єврооблігації з державною гарантією на суму близько 1,5 млрд доларів після отримання з боку необхідної більшості власників облігацій згоди на відстрочку виплат відсотків основної суми боргу на 24 місяці», – зауважують в агентстві.

Нагадаємо, що наприкінці липня агентство S&P знизило рейтинг України до переддефолтного

Додамо, реальний валовий внутрішній продукт України до кінця року може скоротитися на 35-40%. Головною причиною такого падіння є повномасщтабне вторгнення росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: