Експерт пояснив, у який спосіб реально захистити Харків від постійних обстрілів

Читать на русском
Олександр Мусієнкополітичний експерт

Найкращий спосіб захистити Харків та Миколаїв від постійних обстрілів – відсунути противника на таку відстань, з якої реактивна артилерія не зможе вражати міста.

Таку думку військовий експерт Олександр Мусієнко висловив у коментарі «Слово і діло».

«Росія досить часто обстрілює міста засобами реактивної артилерії такими системами як «Смерч», проти яких є не так багато засобів, якими можна їх збивати та як від них уберегтися», – пояснив експерт.

За його словами, одна із таких систем – це залізний купол, але їх треба у великій кількості для того, щоб прикривати і збивати всі російські ракети.

«Теоретично це можливо. Але зробити це наявними засобами ППО, які є на озброєнні України, досить важко», – підкреслив Мусієнко.

Водночас, що стосується балістичних ракет чи крилатих ракет, якими обстрілюються ці міста, на думку військового експерта, відповідь одна – посилення системи протиповітряної оборони України за допомогою, зокрема, систем NASAMS, які ми очікуємо, та можливо інших.

Нагадаємо, російські окупанти вранці завдали щонайменше п'ять ракетних ударів по районам Харкова. Внаслідок цього зруйновано одну із будівель закладу вищої освіти, загинула жінка. Також ракети влучили у приватні будинки.

Кілька днів тому Харків також пережив масовані ракетні удари з боку росії. Увечері 17 серпня російська ракета влучила у триповерховий житловий будинок в Салтівському районі. Будинок майже повністю зруйнований, сталася масштабна пожежа.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: