Військові розповіли, чи може ППО захистити від артобстрілів

Читать на русском
Сили ППО не неспроможні перехопити снаряди реактивної артилерії, їх треба знищувати на землі.

Сили ППО не неспроможні перехопити снаряди реактивної артилерії, їх треба знищувати на землі.

Про це розповів речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телеканалу Київ.

За словами військового, під час обстрілу артилерії, якщо є інформація, також вмикається сигнал повітряної тривоги. Але люди часто сприймають це як ракетну атаку.

Російські війська обстріляли Миколаївщину з артилерії, є загиблаВ суботу, 6 серпня, російські загарбники продовжують обстрілювати Миколаївську область. В Березнегуватому загинула одна людина, ще п’ятеро зазнали поранень.

«Люди це теж сприймають як ракетний обстріл, хоча це обстріл реактивною артилерією, проти якої, на жаль, ППО - безсила», - пояснив він.

Саме від обстрілів з реактивної та ствольної артилерії страждають прифронтові міста, зокрема Харків та Миколаїв. Окупанти використовують для атак РСЗВ Град, Смерч та Ураган.

Гнат також наголосив, що зенітно-ракетні комплекси не можуть збивати таких цілей. Зенітна ракета призначена для перехоплення повітряних цілей.

Він наголосив, що потрібно знищувати супротивника на місці, звідки він б'є по українським містам. Для цього необхідно ще більше озброєння від партнерів.

Нагадаємо, близько 04:40 ночі, 7 серпня, росіяни вдарили по Немишлянському, Індустріальному та Новобаварському районах Харкова, є руйнування.

Зазначимо, у МВС назвали єдину область, куди не було прильотів російських ракет.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: