Україна та Туреччина підписали меморандум щодо повоєнного відновлення

Читать на русском
У четвер, 18 серпня, Україна та Туреччина підписали меморандум щодо повоєнного відновлення. Анкара допоможе відбудувати частину зруйнованої інфраструктури

У четвер, 18 серпня, Україна та Туреччина підписали меморандум щодо повоєнного відновлення.

Анкара допоможе відбудувати частину зруйнованої інфраструктури, зокрема мости, повідомляють пресслужби Міністерства інфраструктури та Офіс президента.

Меморандум з боку України підписав міністр інфраструктури Олександр Кубраков, а з боку Туреччини – міністр торгівлі Мехмет Муш. Це сталося 18 серпня під час візиту турецького президента до Львова.

У такий спосіб Туреччина погодилася допомогти Україні відновити зруйновану під час війни інфраструктуру.

Перше судно з українським зерном прибуло до порту Туреччини – міністрПерше судно із зерном, яке відправили з порту Одеської області у рамках зернового коридору, прибуло до порту призначення в Туреччині.

«Ми вдячні турецьким партнерам за наміри у співпраці щодо відновлення зруйнованої Росією інфраструктури. Сприяє цьому і великий досвід участі турецького бізнесу у будівництві доріг та мостів, зокрема це стосується наших мегапроєктів – Запорізького та Кременчуцького мостів», – заявив Кубраков.

Найближчим часом буде створено спільну групу, яка залучатиме турецькі інвестиції та працюватиме над конкретними проектами. До відновлення можуть приєднатися держоргани та бізнес Туреччини, які також надаватимуть консультаційну та технічну допомогу.

Розпочати відновлення планують із мосту у селі Романівка Київської області, який з'єднує Бучу та Ірпінь зі столицею.

Нагадаємо, 18 серпня президент Володимир Зеленський зі своїм турецьким колегою Реджепом Ердоганом торкнувся низки важливих питань, серед яких зернова угода та ядерний шантаж росії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: