У Європі розпочалася нова хвиля коронавірусу – ВООЗ

Читать на русском
У Європі розпочалася нова хвиля коронавірусу, яка викликана варіантами штаму «Омікрон». Необхідно оперативно вжити заходів, що стосуються носіння масок та вакцинації.
Голос Америки

У Європі розпочалася нова хвиля коронавірусу, яка викликана варіантами штаму «Омікрон». Необхідно оперативно вжити заходів, що стосуються носіння масок та вакцинації.

Про це йдеться у заяві голови Європейського бюро ВООЗ Ханса Клюге.

«У цей час минулого року ЄБР ВООЗ говорила про нову хвилю COVID-19, яка охопила весь регіон та була викликана варіантом «Дельта» на тлі скасування обмежень та посилення соціальних контактів. Тепер цілком зрозуміло, що ми перебуваємо в ситуації, аналогічній минулому літу», - заявив Клюге.

Що сталося з коронавірусом в Україні – пояснення лікаря-інфекціоністаНа тлі війни коронавірус в Україні нікуди не зник, але він набув характеру сезонної інфекції, пояснив лікар-інфекціоніст.

За словами очільника ВООЗ, нинішня хвиля коронавірусу поширюється варіантом «Омікрон», зокрема BA.2 і BA.5, при цьому кожна домінуюча лінія демонструє явні переваги передачі порівняно з вірусами, які циркулювали раніше.

«Із зростанням кількості випадків захворювання ми також спостерігаємо зростання госпіталізацій, які збільшуватимуться в міру відкриття шкіл, людей, які повертаються з відпусток, а отже, соціальні контакти все частішають», - зазначив Клюге.

За його словами, цей прогноз є величезною проблемою для медичних працівників у країні за країною, які вже перебувають під величезним тиском від боротьби з невпинними кризами з 2020 року.

Раніше голова Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Аданом Гебрейєсус закликав уряди країн світу повернути масковий режим, оскільки кількість смертей від COVID зростає.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: