Коронавірус в Україні: у МОЗ заявили, що рівень захворюваності зростає, є летальні випадки

Читать на русском
За минулий тиждень на коронавірус на захворіли 3,9 тисяч українців – це на 40 відсотків більше, ніж тижнем раніше. У МОЗ зазначили, що рівень інфікування зростає в останній місяць, є летальні випадки.

Останній місяць рівень захворюваності на коронавірус в Україні зростає. Зокрема, за минулий тиждень було виявлено 3 тисячі 893 нових випадків інфікування, це на 40% більше, ніж тижнем раніше.

Про це повідомили у МОЗ.

Що сталося з коронавірусом в Україні – пояснення лікаря-інфекціоністаНа тлі війни коронавірус в Україні нікуди не зник, але він набув характеру сезонної інфекції, пояснив лікар-інфекціоніст.

За цей же період до лікарень госпіталізували 1 тисячу 763 пацієнти. Зайнято зараз лише 4,5% ліжок для COVID-хворих.

Зафіксовано також летальні випадки: за минулий тиждень від ускладнень коронавірусу померло 16 осіб, тижнем раніше – 14 осіб.

У МОЗ зазначили, що в країні спостерігається низький рівень діагностики COVID-19: люди звертаються до лікаря лише тоді, коли вже потрібна госпіталізація. Більшість випадків захворювання фіксуються на умовно безпечній території – там пацієнти частіше звертаються до лікаря.

Українцям рекомендували при появі симптомів вірусу за можливості зробити тест на COVID-19: отримати направлення на безкоштовне тестування, як і раніше, можна у сімейного лікаря. Поки немає результатів тесту, краще обмежити контакти з іншими людьми. Крім того, важливо вакцинуватись.

Нагадаємо, раніше в Україні виявили новий різновид штаму коронавірусу «Омікрон».

Міністерство охорони здоров'я дозволило введення другої бустерної дози вакцини. Хто і якою вакциною може зробити щеплення, читайте тут.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: