В Україні запустять електронну чергу для перетину кордону – Шмигаль

Читать на русском
В Україні запрацює електронна черга для перетину кордону, Мініфраструктури незабаром має намір представити проєкт цієї послуги.

В Україні запрацює електронна черга для перетину кордону, Мініфраструктури незабаром має намір представити проєкт цієї послуги.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль в Telegram.

«Міністерство інфраструктури найближчим часом представить проєкт електронної черги на кордоні. Ми рухаємося у бік цифрової держави з максимально зручними сервісами для людей та бізнесу, а тому це питання не може і не відкладатиметься більше», - сказав він.

За інформацією українського прем'єра, у понеділок, 15 серпня, парламент ухвалив зміни до Митного кодексу, які максимально наближають українське митне законодавство до законодавства ЄС. Так, Україна почне обмінюватися митною інформацією із 36 країнами в режимі реального часу.

Крім цього, Мінінфраструктури, МЗС та Митній службі доручено організувати процес переговорів щодо відкриття спільних пунктів пропуску на кордоні з ЄС.

Раніше стало відомо, скільки військовозобов'язаних чоловіків затримали на кордоні за час воєнного стану

Також нагадаємо, що головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний попросив Міністерство оборони дозволити українським студентам виїжджати за кордон для навчання. Нині вони не можуть цього зробити.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: