ПЛР-тести за завищеною ціною: ВАКС дозволив підозрюваній залишати місце проживання

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив частково клопотання прокурора САП про продовження строку дії обов'язків підозрюваної.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд дозволив відлучатись за межі місця проживання, але продовжив до 10 жовтня строк дії обов'язків, покладених на підозрювану економістку комунального некомерційного підприємства Харківської обласної ради «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф».

Таке рішення 10 серпня ухвалив слідчий суддя ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, ВАКС визначив цій підозрюваній 198 480 грн застави з такими обов'язками: прибувати на першу вимогу; не відлучатись із населеного пункту, в якому він зареєстрований, проживає чи перебуває без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та/або роботи; утримуватися від спілкування зі свідками та здати на зберігання закордонні паспорти. Прокурор САП просив продовжити дію всіх обов'язків, проте ВАКС прибрав заборону покидати межі місця проживання.

«Клопотання задовольнити частково. Продовжити відносно підозрюваної строк дії обов'язків покладених на неї, відповідно до ч. 5 ст. 194 КПК України. Строк дії покладених на підозрювану обов'язків встановити на два місяці, тобто до 10 жовтня 2022 року», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру шістьом фігурантам справи про замах на заволодіння майже 5 млн грн УЗ. За даними слідства, у вересні-грудні 2020 року УЗ організувала публічні закупівлі 11 тисяч ПЛР-тестів на COVID-19. Посадовці УЗ допомогли заздалегідь визначеному ТОВ перемогти у конкурсних торгах та узгодили ціни, що на той момент у півтора рази перевищували середньоринкові — 1280 грн/тест замість 837 грн/тест.

Однак, структурні підрозділи АТ «Укрзалізниця» відмовилися погоджувати укладення договору з переможцем у зв’язку із явною невідповідністю запропонованої ціни ринковим пропозиціям. Й у такий спосіб запобігли розкраданню 4,94 млн грн.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: