Справа Насірова: частину застави обвинуваченого передали на потреби ЗСУ

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив частково клопотання обвинуваченого про зменшення застави. Частину суми передали на допомогу ЗСУ.
Роман Насіров

Вищий антикорупційний суд зменшив заставу колишнього керівника департаменту Державної фіскальної служби з 7 млн грн на 3,4 грн. Частину в 300 тисяч грн за ініціативою заставодавця перерахували на потреби Збройних сил України.

Про це повідомляє прес-служба ВАКС.

«7 червня колегія суддів Вищого антикорупційного суду змінила запобіжний захід екскерівнику департаменту ДФС. ВАКС постановив зменшити обвинуваченому суму застави з 7 002 950 грн на 3 398 970 грн. Сума застави у розмірі 300 тис. грн, за ініціативою заставодавця, буде перерахована на підтримку ЗСУ», – інформує суд.

ВАКС не вказує прізвище обвинуваченого, проте зазначається, що йому інкримінується в пособництві у зловживанні службовим становищем. Ідеться про справу колишнього голови ДФС Романа Насірова та його підлеглого Олександра Новікова, який очолював департамент погашення боргу. Саме Новікову зменшили застави на 3,6 млн грн.

В листопаді 2017 року САП направила справу Насірова до суду. З того часу прокурори САП читали обвинувальний акт у справі, який складається з 774 сторінок. На оголошенні повної версії акту наполягала сторона захисту. За цей час прокурори встигли зачитати трохи більше половини документу. Лише 19 листопада 2019 року прокурор САП зачитав Насірову короткий обвинувальний акт.

Нагадаємо, Насірова та Новікова обвинувачують у зловживанні службовим становищем (ч. 2 ст. 364) та службовому підробленні (ч. 1 ст. 366 ККУ). За версією слідства, екс-голова ДФС і директор департаменту ДФС у період 2015-2016 років дозволили компаніям народного депутата-втікача Олександра Онищенка, підозрюваного в організації «газових схем» за договорами спільної діяльності з ПАТ «Укргазвидобування», не сплачувати державі рентну плату за користування надрами. Ці дії завдали державі збитків на суму понад 2 мільярди гривень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: