НАБУ завершило розслідування справи про заволодіння зерном на 15 млн грн

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку ухвалили рішення про завершення розслідування справи щодо розкрадання зерна на Полтавщині.
Полтавський КХП

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура завершили розслідування справи про заволодіння зерном вартістю 14,8 млн грн, яке зберігалося на державному підприємстві «Полтавський комбінат хлібопродуктів».

Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

«НАБУ і САП завершили розслідування за підозрою чотирьох осіб у завданні шкоди інтересам держави на 14,8 млн грн. 12 серпня 2022 року стороні захисту відкрили матеріали справи для ознайомлення перед скерування до суду», – інформує бюро.

У НАБУ нагадали, що у справі підозрюваними є колишній генеральний директор ДП «Полтавський КХП», кінцевий бенефіціар приватних компаній, засновник приватних компаній і директор приватного підприємства. За інформацією «Слово і діло», йдеться про ексгендиректора «Полтавський КХП» Гліба Ульяненка, нинішнього очільника цього держпідприємства Олега Ілюху (раніше керівник ТОВ «Продзернопром»), власника ТОВ «Продзернопром» і ТОВ «Хардінвест» Олега Надена, а також ще одну особу.

За версією слідства, у 2016-2018 роках директор ДП «Полтавський КХП» Гліб Ульяненко (наразі переховується в росії) у співучасті та за попередньою змовою з директором ТОВ «Продзернопром» Олегом Ілюхою, ексвласником ТОВ «Продзернопром» і ТОВ «Хардінвест» Олегом Наденом, підбуривши начальника елеватора ДП «Полтавський КХП» до складання та видачі неправдивих документів, заволоділи зерном пшениці.

Загалом ідеться про зерно пшениці 2 А класу у кількості 1768,85 тон вартістю 9,11 млн грн і 3 А класу у кількості майже 1115 т вартістю 5,68 млн грн, що зберігалося на ДП «Полтавський КХП». Заволодіння відбулося шляхом фіктивного відображення надходження зерна від компаній ТОВ «Продзернопром» та ТОВ «Хардінвест» у бухгалтерському обліку державного підприємства, внаслідок чого державному підприємству завдано шкоди на загальну суму майже 14,8 млн грн.

Нагадаємо, 22-23 лютого НАБУ і САП повідомили про підозру низці осіб у махінаціях з зерном. Нещодавно АП ВАКС відсторонила від посади чинного директора ДП «Полтавський КХП» Олега Ілюху. Пізніше йому продовжили дію обов'язків.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: