Махінації з зерном: суд відсторонив від посади директора Полтавського КХП

Читать на русском
Апеляційна палата розглянула і задовольнила скаргу прокурора САП на рішення суду про відмову відсторонити підозрюваного.
Полтавський КХП

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду відсторонила до 22 серпня від посади директора державного підприємства «Полтавський комбінат хлібопродукті» Олега Ілюху, підозрюваного у заволодінні зерном на майже 14,8 млн грн. У період розслідуваних подій він обіймав посаду керівника ТОВ «Продзернопром».

Таке рішення 22 червня ухвалила колегія суддів АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Апеляційну скаргу прокурора – задовольнити. Ухвалу слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 30 травня 2022 року – скасувати. Постановити нову ухвалу, якою клопотання детектива про відсторонення від посади – задовольнити. Відсторонити підозрюваного (Олега Ілюху – ред) від посади директора ДП «Полтавський КХП» до 22 серпня 2022 року включно», – йдеться в рішенні.

За версією слідства, у 2016-2018 роках директор ДП «Полтавський КХП» (наразі переховується в росії) у співучасті та за попередньою змовою з директором ТОВ «Продзернопром» Олегом Ілюхою, ексвласником ТОВ «Продзернопром» і ТОВ «Хардінвест» Олегом Наденом, підбуривши начальника елеватора ДП «Полтавський КХП» до складання та видачі неправдивих документів, заволоділи зерном пшениці.

Загалом ідеться про зерно пшениці 2 А класу у кількості 1768,85 тон вартістю 9,11 млн грн і 3 А класу у кількості майже 1115 т вартістю 5,68 млн грн, що зберігалося на ДП «Полтавський КХП». Заволодіння відбулося шляхом фіктивного відображення надходження зерна від компаній ТОВ «Продзернопром» та ТОВ «Хардінвест» у бухгалтерському обліку державного підприємства, внаслідок чого державному підприємству завдано шкоди на загальну суму майже 14,8 млн грн.

Нагадаємо, 22-23 лютого НАБУ і САП повідомили про підозру низці осіб у махінаціях з зерном.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: