Блакитні літаки у сірому небі: в Дніпрі прощаються із загиблими льотчиками

Читать на русском
У понеділок, 23 травня, у Вінниці прощаються у двома військовими льотчиками - Ігорем Хмарою та Іллею Негарою, пілотом та штурманом.

У понеділок, 23 травня, у Вінниці прощаються у двома військовими льотчиками - Ігорем Хмарою та Іллею Негарою, пілотом та штурманом, які загинули 19 травня та здійснили 14 вильотів у найзапекліших місцях фронту.

Про це йдеться у заяві голови Вінницької ОВ Сергія Борзова у Facebook.

«Блакитні літаки у сірому небі... Літаки у небі – колеги вшанували пам'ять офіцерів. Героїв України... 19 травня був їхній останній політ...» - розповів він.

За словами Борзова, екіпаж виконував завдання біля Борисполя, Ізюму, Пологів, Краснополівки, Дмитрівки.

«За особисту мужність та самовіддані дії, виявлені в захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі, указом президента України підполковник ХМАРА Ігор Віталійович та майор НЕГАР Ілля Борисович відзначені державними нагородами України орденом «За мужність» III регіону», - додав чиновник.

Раніше повідомлялося, що Зеленський нагородив полковника Військово-морських сил Збройних сил Ігоря Бедзая званням Героя України посмертно.

Заступник командувача Військово-морських сил Збройних сил України з авіації полковник Ігор Бедзай загинув під час виконання бойового завдання 9 травня. Саме Бедзай у 2014 році із Криму перегнав усю справну авіацію на континентальну частину України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: