10 років колонії: апеляція ВАКС розгляне скаргу на вирок Гримчаку

Читать на русском
Апеляційна палата призначила до розгляду засідання у справі за скаргою на вирок колишньому заступнику міністра.
Юрій Гримчак

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду призначила на 9 серпня засідання, на якому розглянуть клопотання про поновлення строку на оскарження вироку колишньому заступнику міністра з питань тимчасово окупованих територій Юрію Гримчаку. Також захисник подав скаргу на сам вирок.

Таке рішення 20 липня ухвалила колегія суддів АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Призначити розгляд клопотання адвоката Матяш Тетяни Валеріївни - захисника засудженого (Юрія Гримчака – ред.) на вирок Вищого антикорупційного суду від 23.02.2022 р. на 15:30 9 серпня 2022 року у приміщенні Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду», – йдеться в ухвалі.

У рішенні вказується, що адвокатка Гримчака подала апеляційну скаргу та разом з нею клопотання про поновлення строку на оскарження вироку.

Нагадаємо, Вищий антикорупційний суд визнав винуватим Гримчака і призначив йому покарання у вигляді 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як встановив суд, Гримчак пообіцяв за гроші вирішити два питання представнику приватної компанії. Його посередником був помічник, рідний брат дружини Гримчака Ігор Овдієнко. Так, Гримчак під час розмови із вказаним представником дізнався, що той намагається вирішите одне питання в суді, а саме стягнення боргу з іншої фірми. Ексзаступник міністра нібито пообіцяв за 100 тисяч доларів вирішити це питання, звернувшись до ексзаступника генерального прокурора, щоб той повпливав на голову Касаційного цивільного суду, а той вплинув вже на суддів цього суду. Йдеться про Анжелу Стрижевську.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: