ЄС уже скоординував Україні доставку понад 60 тис. тонн допомоги

Читать на русском
Станом на 11 серпня Європейський Союз скоординував доставку Україні 66 224 тонн негрошової допомоги з 30 країн у межах Механізму цивільного захисту ЄС.
Getty Images

Станом на 11 серпня Європейський Союз скоординував доставку Україні 66 224 тонн негрошової допомоги з 30 країн у межах Механізму цивільного захисту ЄС.

Про це повідомило представництво ЄС в Україні.

Надана допомога включає 180 «швидких», 125 пожежних автомобілів, 300 електрогенераторів, 35 одиниць важкої техніки та 4 понтонні мости.

«Це, безумовно, найбільша, найтриваліша та найскладніша операція із застосуванням Механізму цивільного захисту ЄС від моменту його створення у 2001 році, оціночна вартість якої наразі перевищує 425 мільйонів євро», – йдеться в повідомленні.

Зауважують, що для підтримки цієї операції були створені логістичні хаби в Польщі, Румунії та Словаччині, звідки допомога надходить безпосередньо до України.

ЄС продовжує отримувати нові пропозиції для України від країн-членів і сьогодні. Серед останніх – лікарняні ліжка та гігієнічні набори з Австрії, машина швидкої допомоги та медичне обладнання з Норвегії, обладнання для притулків з Фінляндії, ЗІЗ з Німеччини, ліки з Чехії та Словаччини, генератори електроенергії з Італії та обладнання для енергопостачання з Франції.

Нагадаємо, після війни відновлення зруйнованих активів України обійдеться в 188 мільярдів доларів, з яких прямі збитки, яких зазнала країна, становлять 110,4 млрд доларів. Це сума мінімальних потреб.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: