Україна отримає від Британії ще три РСЗВ M270 MLRS і боєприпаси

Читать на русском
Переозброєння України на західну зброю відбувається в рамках її переходу від застосування старого радянського озброєння до сучасного, що відповідає стандартам НАТО
РСЗО M270 MLRSReuters

Велика Британія передасть Україні ще три одиниці РСЗВ M270 MLRS на додаток до тих трьох, які передали раніше, а також пакет боєприпасів до цих бойових машин.

Про це розповів міністр оборони Великої Британії Бен Уоллес в коментарі BBC.

Уоллес зазначив, що передані британцями РСЗВ поміж іншого західного озброєння допомагають українській армії винищувати російські командні, логістичні та складські центри. Британія дуже задоволена тим, як Україна застосовує ракетні установки, які у неї вже є. Українські військові демонструють, що прекрасно знають, по яких цілях бити, щоб економити боєприпаси та гарантовано знищити свою мішень.

У США розповіли, скільки HIMARS готові передати Україні у якості військової допомогиЗапит України щодо 50 систем HIMARS буде вкрай важко реалізувати. Але меншу кількість ракетних систем передати цілком реально

Міністр додав, що переозброєння України на західну зброю відбувається в рамках її переходу від застосування старого радянського озброєння до сучасного, що відповідає стандартам НАТО.

«Наша безперервна підтримка посилає дуже чітке повідомлення: Британія і міжнародне співтовариство залишаються проти цієї незаконної війни та будуть стояти пліч-о-пліч, надаючи оборонну військову допомогу Україні, щоб допомогти їй захиститися від вторгнення путіна» - додав він.

Нагадаємо, 1 серпня президент США Джозеф Байден підписав новий, сімнадцятий пакет військової допомоги для України загальною вартістю в 550 мільйонів доларів. До нього увійдуть боєприпаси до артилерійських знарядь калібру 155 мм і ракети для РСЗВ HIMARS.

Того ж дня Україну прибули ще чотири додаткові одиниці високоточних ракетних систем HIMARS. Таким чином, Україна має вже 16 таких систем.

У понеділок, 8 серпня, Пентагон санкціонував надання Україні нового пакету військової допомоги розміром в 1 млрд доларів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: