Коронавірус не зник: Ляшко розповів, скільки випадків COVID-19 фіксують в Україні

Читать на русском
В середньому в Україні фіксують 4,5 тисячі нових випадків ковіду. У лікарні госпіталізовано трохи більше 4 тисяч людей.
Слово і діло

В Україні в будні дні в середньому реєструють 4,5 тисячі випадків захворювання на коронавірус.

Про це розповів міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко в інтерв'ю РБК-Україна.

«Коронавірус, на жаль, не зник. У будні дні у нас в середньому реєструють 4,5 тисячі випадків. На сьогодні до закладів охорони здоров'я госпіталізовано 4038 хворих на ковід (інтерв'ю записувалося 27 березня, – ред.). Це дані з тих лікарень, звідки можна отримати статистику. Тому що там, де йдуть бойові дії – це важко. Вакцинація також продовжується, у тому числі і третьою дозою», – розповів Ляшко.

У МОЗ нагадали, що у зв'язку з воєнним станом внесено зміни до постанови про карантин – скасовано зонування території за рівнем епідемічної небезпеки. Крім того, вакцинація зараз не обов'язкова, а рекомендована, як і протиепідемічні правила.

Рівень захворюваності на коронавірус, зазначив Ляшко, пішов на спад. «Бажано носити маску, але ми розуміємо, що сьогодні на території країни не скрізь можна дотримуватися цих норм, тому це йде як рекомендація. Питання пріоритету: якщо стоїть вибір, чи спочатку знайти і одягти маску, чи забігти швидко в бомбосховище – звичайно, ми віддаємо перевагу збереженню життя від ворожих обстрілів та бомб», – додав він.

Нагадаємо, раніше у МОЗ розповіли, як переселенці можуть отримати медичну допомогу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: