Війська рф намагалися прорвати оборону ЗСУ в напрямках Мар'їнки та Шевченка – Генштаб

Читать на русском
За сьогодні ЗСУ відбили кілька наступів росіян, ворог також намагався прорвати оборону українських захисників у напрямках Мар'їнки та Шевченка, проте успіху не досяг.

За сьогодні ЗСУ відбили кілька наступів росіян, ворог також намагався прорвати оборону українських захисників у напрямках Мар'їнки та Шевченка, проте успіху не досяг.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу ЗСУ в понеділок, 8 серпня.

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках суттєвих змін не трапилось. На останньому росіяни здійснили артилерійські обстріли в районах населених пунктів Грем'яч та Сеньківка Чернігівської області та Суходіл, Манухівка, Нові Вирки та Павлівка Сумської області. Провели повітряну розвідку прикордонних районів безпілотниками.

На Харківському напрямку окупанти за допомогою танків, ствольної та реактивної артилерії намагаються стримати Сили оборони від просування вглиб тимчасово захопленої території. Обстріли зафіксовані в районах населених пунктів Уди, Світличне, Золочів, Слатине, Нове, Борщова, Руські Тишки, Циркуни, Перемога, Слобожанське, Червоне, Гусарівка та Асіївка. Ворог завдав авіаударів біля Гусарівки, Верхнього Салтова та Байрака, а також задіяв безпілотник для розвідки неподалік Цупівки та Руських Тишків.

Зведення Генштабу: росіяни безуспішно наступали на трьох напрямках, на Авдіївському зазнали втратУкраїнські військові відбили наступальні дії ворога на Слов’янському, Бахмутському та Авдіївському напрямках.

На Слов'янському напрямку загарбники здійснювали вогневе ураження з артилерії поблизу Великої Комишувахи, Дмитрівки, Вернопілля, Рідного, Дібрівного, Грушувахи, Богородичного, Норцівки, Краснопілля та Микільського. Наніс авіаційний удар біля Залимана.

Противник безуспішно намагався покращити тактичне становище неподалік від Богородичного.

На Донецькому напрямку росіяни, застосуванням наявних засобів вогневого ураження по лінії зіткнення, намагаються завдати максимальних втрат українським підрозділам та не допустити їхнього перекидання на інші напрямки.

На Краматорському напрямку окупанти обстрілювали з танків, ствольної та реактивної артилерії райони Краматорська, Сіверська, Григорівки, Верхньокам'янського та Стародубівки. Нанесли авіаудари біля Григорівки та Івано-Даріївки.

На Бахмутському напрямку загарбники здійснювали обстріл українських військ поблизу Бахмута, Зайцевого, Якивлівки, Краснопольївки, Покровського та Вершини. Завдали авіаційні удари в районах Бахмуту, Соледару та Кодеми.

Штурми противника у напрямах населених пунктів Бахмут, Зайцеве, Вершина та Кодема українські військові відбили.

На Авдіївському напрямку зафіксовано артилерійські та танкові обстріли біля Авдіївки, Опитного, Новобахмутівки, Карлівки, Кераміка та Курахового. Авіація ворога діяла неподалік Нью-Йорка, Красногорівки та Мар'їнки.

Спроба наступу противника у напрямках Авдіївки та Пєсків під вогнем українських бійців захлинулась. Він відступив.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках росіяни залучили танки, ствольну та реактивну артилерію для обстрілів об'єктів цивільної інфраструктури в районах населених пунктів Новомихайлівка, Вугледар Шевченка, Гуляйпільське, Темірування, Времівка, Василівка, Малинівка та Новополь. Завдали авіаційні удари поблизу Пречистівки, Володимирівки та Полтавки.

Окупанти намагалися прорвати оборону українських військ у напрямках населених пунктів Мар'їнка та Шевченка, успіху не досягли, відійшли. Вели повітряну розвідку районів міст Запоріжжя та Павлоград.

На Південнобузькому напрямку окупанти здійснювали обстріли з танків та артилерії різних типів у районах населених пунктах Миколаїв, Таврійське, Лимани, Олександрівка, Котляреве, Новомиколаївка, Новогредневе, Кисельівка, Кобзарці, Квітневе, Зелений Гай, Андріївка, Іванівка, Новоалекс. Завдали авіаційні удари неподалік Лозового, Ольгіного, Андріївки та Таврійського. Значну увагу зосереджують на повітряній розвідці безпілотниками.

В акваторії Чорного моря корабельне угруповання ворога зосереджує основні зусилля на підтримці дій сухопутного угруповання військ та ураженні об'єктів у глибині території України. У готовності до застосування високоточної зброї знаходяться чотири носії крилатих ракет морського базування.

Раніше в ОВА повідомляли про те, що росіяни готуються вивезти дітей-сиріт із Луганської області до Росії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: