Війська рф намагаються відновити наступ у напрямку Пісок, йдуть бої – Генштаб

Читать на русском
Окупанти намагалися вести наступ на Харківському, Бахмутському та Авдіївському напрямках. Продовжуються бойові дії у напрямку Донецьк – Піски, Байрак – Гусарівка.

Російські війська намагаються відновити наступ у напрямку Донецьк – Піски, бойові дії продовжуються. Загалом за останню добу українські військові відбили наступ окупантів на трьох напрямках – Харківському, Бахмутському та Авдіївському.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ у ранковому зведенні.

На Волинському та Поліському напрямках ситуація без змін. До 11 серпня триватиме перший етап спільного оперативно-тактичного навчання з бойовою стрільбою росії та Білорусі.

На Сіверському напрямку ворог здійснив обстріл зі ствольної артилерії поблизу Сеньківки Чернігівської області.

На Харківському напрямку зафіксовано обстріл з танків, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Уди, Дементіївка, Нове, Питомник, Руські Тишки, Перемога, Верхній Салтів, Старий Салтів, Мосьпанове, Стара Гнилиця, Гусарівка, Коробочкине, П’ятигірське та Шевелівка.

Також, щоб покращити тактичне становище, окупанти вели наступальні бої у напрямку Ветеринарне – Уди – успіху не мали, зазнали втрат і відійшли. У той же час продовжуються бойові дії у напрямку Байрак – Гусарівка.

В ОПУ прокоментували сценарій із закінченням війни не на умовах УкраїниПоразка у війні з росією означатиме кінець української державності, адже росія згодна лише на повне знищення України. Суспільство має це розуміти, сказав Подоляк.

На Слов'янському напрямку противник обстріляв райони Великої Комишувахи, Дмитрівки, Карнаухівки, Довгенького, Вірнопілля, Нової Дмитрівки, Богородичного та Долини.

На Краматорському напрямку ворог здійснював артилерійські обстріли неподалік Сіверського, Григорівки, Верхньокам'янського, Сидорового та Райгородка.

На Бахмутському напрямку окупанти здійснювали обстріли із ствольної, реактивної артилерії та танків в районах населених пунктів Костянтинівка, Бахмут, Івано-Дар’ївка, Покровське, Зайцеве, Кодема, Курдюмівка, Бахмутське, Соледар, Яковлівка та Вершина. Окупанти завдали авіаударів поблизу Спірного, Соледара, Бахмута, Зайцевого та Вершини.

Крім того, російські війська вчинили спроби ведення штурмових дій на напрямках Новолуганське – Спірне, Володимирівка – Яковлівка, Стряпівка – Соледар – все безуспішно, відійшли.

На Авдіївському напрямку зафіксовано обстріл біля Мар’їнки, Авдіївки, Опитного, Пісків, Первомайського, Невельського, Петрівського, Нетайлового та Красногорівки. Ворожі літаки штурмової авіації діяли біля Красногорівки та Мар'їнки.

У Генштабі повідомили, що противник намагається відновити наступ на напрямі Донецьк – Піски, бойові дії продовжуються. Також ворог вів наступ у напрямках Мінеральне – Авдіївка та Спартак – Авдіївка, але удачі не мав, зазнав втрат і відійшов.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках окупанти обстріляли з танків, ствольної та реактивної артилерії райони населених пунктів Костянтинопольське, Новомихайлівка, Мала Токмачка, Великомихайлівка, Павлівка, Володимирівка, Шевченко, Пречистівка, Велика Новосілка, Бурлацьке, Времівка, Залізничне, Степове, Полтавка, Новосілка, Гуляйполе та Малі Щербаки. Нанесли авіаудари біля Павлівки, Вугледара та Новосілки.

На Південнобузькому напрямку противник здійснював обстріли з танків та артилерії різних калібрів уздовж лінії бойового зіткнення та завдав авіаударів поблизу Новогригорівки, Андріївки та Ольгіного.

Нагадаємо, за інформацією британської розвідки, за останні 30 днів наступ на Бахмут був найуспішнішим для росіян напрямом на Донбасі, але там вдалося просунутися лише на десять кілометрів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: