Наступ у Донецькій області: у британській розвідці розповіли, на скільки просунулися окупанти

Читать на русском
За місяць росіяни просунулися лише на десять кілометрів під Бахмутом, на інших ділянках на Донбасі – максимум на три кілометри.

Російські війська продовжують атакувати українські позиції на Донеччині. За останні 30 днів наступ на Бахмут був найуспішнішим для росіян напрямом на Донбасі, але там вдалося просунутися лише на десять кілометрів.

Про це повідомляє Міноборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки.

Дуже важка: Зеленський розповів про ситуацію на ДонбасіКрім Донбасу, зберігається важка ситуація в Харківській області, а також на півдні України, де окупанти стягують резерви та намагаються нарощувати сили.

На інших ділянках на Донбасі, за інформацією розвідки, окупантам вдалося просунутися не більше ніж на три кілометри за 30 днів, що «майже напевно» значно менше за заплановане.

«Незважаючи на інтенсивне використання артилерії в цих районах, росія не змогла створити боєздатну бойову піхоту в достатній кількості, щоб забезпечити більш суттєве просування вперед», – наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, як заявляли аналітики ISW, росія хоче захопити ще більше територій України перед проведенням псевдореферендумів та подальшою анексією. Але малоймовірно, що їй це вдасться.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: