Жителів нещодавно звільненої громади на Херсонщині закликали евакуюватися

Читать на русском
Мешканців нещодавно звільненої від росіян Кочубеївської громади Херсонської області закликали евакуюватись через можливий наступ ворожих військ.

Мешканців нещодавно звільненої від росіян Кочубеївської громади Херсонської області закликали евакуюватись через можливий наступ ворожих військ.

Про це повідомляє Кочубеївська громада у Facebook.

«Ми не можемо сказати, який буде розвиток подій, наші захисники не відійдуть ні на крок, але ви самі бачите куди і як часто прилітає. Тому настійно рекомендуємо хоча б на найближчий тиждень виїхати з території громади», - йдеться у повідомленні.

Також у громаді закликали повідомляти старосту чи голову села про тих, хто хоче виїхати з регіону, але не має можливості.

Майбутня битва за Херсон може визначити результат вторгнення путіна в Україну – Atlantic CouncilРезультат битви за Херсон визначить подальший напрямок війни. Якщо Україна переможе, це стане нищівним ударом по імперських амбіціях путіна. Перемога росії може відкрити їй шлях до окупації всього українського узбережжя Чорного моря.

«На сьогоднішній день ми можемо організувати евакуацію. У критичних умовах це буде неможливо, але віримо, що до цього не дійде», - наголосили у сільській громаді.

Людей, які мають намір залишатися вдома, місцева влада закликала дотримуватися наступних правил:

  • намагатися не перебувати на відкритих ділянках;
  • завжди мати запас води;
  • слідкувати, щоб телефон завжди був заряджений;
  • тримати завжди тривожну валізку на поготові;
  • якщо немає власної автівки, попередньо домовитися з кимось, хто зможе забрати вас у разі термінового виїзду.

Раніше в облраді повідомили, що російські військові розуміють, що звільнення Херсона дедалі ближче, тому використовують терор щодо місцевого населення як єдиний інструмент для стримування протестів.

За інформацією Міноборони, у Херсоні окупанти шукають бомбосховища та скуповують надувні човни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: