Російські окупанти обстріляли Донеччину: четверо загиблих, є поранені

Читать на русском
Як заявив заступник міського голови Бахмута Олександр Марченко, у місті через постійні обстріли російської армії ситуація погіршується.
фото: Донецька обласна прокуратура

Сьогодні, 7 серпня, російські окупаційні війська обстріляли населені пункти Донецької області. Наразі відомо, що внаслідок атак четверо мирних мешканців загинули і шестеро отримали осколкові поранення.

Про це повідомляє Офіс генпрокрора України.

Зазначається, що окупаційна армія завдала атак по Бахмуту, Опитному Бахмутського району, Соледару та Селидовому Покровського району.

Обстріли пошкодили багато житлових будинків, господарські споруди, лінії електропередач та об’єкти цивільної інфраструктури.

Прокуратура здійснює досудове розслідування у 6 кримінальних провадженнях за фактами порушення законів та звичаїв війни (ст. 438 Кримінального кодексу).

Понад 3,5 млн українців залишилися без даху над головою через обстріли окупантівЗа шість місяців війни понад 3,5 мільйона українців залишилися без даху над головою через обстріли окупантів.

Водночас, як заявив заступник міського голови Бахмута Олександр Марченко, у місті через постійні обстріли російської армії ситуація погіршується, але наразі залишається контрольованою.

«Ситуація погіршується. Обстрілів все більше і більше. За минулу добу загинуло троє цивільних людей. Згоріло чотири будинки. Зранку знову обстріли. Водопостачання є. Але через обстріли ремонтні бригади кожного дня усувають пориви мережі», - зазначив він.

Марченко додав, що у частині міста відсутнє електропостачання. Ремонтні бригади через постійні обстріли не можуть виїхати на місце ушкоджень.

Згідно зі словами заступника мера, від обстрілів було знищене підприємство яке вивозить сміття на сміттєзвалище. Наразі вже підготовлений транспорт на заміну, оскільки за тиждень всі сміттєбаки по місту повністю заповнились.

«В цілому гуманітарної катастрофи нема. Але по магазинах цінники доволі високі. Ринок, лікарні та аптеки працюють. Гуманітарну допомогу видаємо», - додав Марченко.

Нагадаємо, що минулої доби, 6 серпня, російська армія обстріляла населені пункти Донецької області, є загиблі та поранені.

Також нагадаємо, що близько 04:40 ночі, 7 серпня, росіяни вдарили по Немишлянському, Індустріальному та Новобаварському районам Харкова. Крім цього, впродовж ночі окупанти чотири рази обстріляли Дніпропетровську область – постраждали Нікопольський та Криворізький райони.

Раніше у МВС розповіли, скільки людей за добу загинули в Україні через російські обстріли.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: