Понад 3,5 млн українців залишилися без даху над головою через обстріли окупантів

Читать на русском
За шість місяців війни понад 3,5 мільйона українців залишилися без даху над головою через обстріли окупантів.
Сергій Михальчук

За шість місяців війни понад 3,5 мільйона українців залишилися без даху над головою через обстріли окупантів.

Про це повідомляє пресслужба платформи United24.

«Шостий місяць поспіль українці чи не щодня стають жертвами терористичних актів. Нещодавні обстріли Миколаївщини та Харківщини – це влучання у цивільні об’єкти. Саме вони стають ціллю окупантів у 60 разів частіше за військові об’єкти», – йдеться в повідомленні.

«Давайте побудуємо нове»: інтерв'ю координатора Великого будівництва про післявоєнне відновленняПровідна роль у відбудові країни і до, і під час війни залишається в Офісу президента. Юрій Голик, що координує Велике будівництво, відповів Слово і діло на основні питання щодо відновлення країни після війни.

Станом на 7 серпня пошкоджено чи зруйновано вже понад 50% житлового фонду Маріуполя, Харкова, Чернігова, Бучі, Сєвєродонецька та Лисичанська. Понад 3,5 мільйона українців залишилися без даху над головою.

Крім цього, внаслідок ворожих атак зазнали пошкоджень понад 830 закладів охорони здоров'я, 2 129 освітніх установ, понад 530 об’єктів культури та мистецтва.

Нагадаємо, Збройні Сили України звільнили від окупантів 1060 населених пунктів. Багато з них зазнали значних руйнувань через бойові дії та потребують відновлення, допомога в цьому буде надана з-за кордону.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: