З жовтня в Україні почне працювати «Доступна іпотека»: хто і на яких умовах зможе скористатися

Читать на русском
З жовтня почне працювати програма Доступна іпотека для чотирьох категорій громадян, а з наступного року – для всіх. Ставка становитиме 3 відсотки, мінімальний початковий внесок – 20 відсотків.
Getty Images

В Україні з 1 жовтня почне працювати програма «Доступна іпотека». Поки що вона буде доступна лише для чотирьох категорій громадян, а з наступного року – вже для всіх українців.

Про це на засіданні Кабміну повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Житлові держпрограми: хто і на яких умовах може претендуватиУ рамках програми Доступне житло держава компенсує частину вартості, за програмою Власний дім – дає кредити.

З жовтня програмою зможуть скористатися:

  • військовослужбовці за контрактом та працівники сектору безпеки та оборони

  • медики

  • вчителі та педагогічні працівники

  • вчені

Ставка за іпотекою для всіх цих категорій громадян, за словами Шмигаля, становитиме 3%. Термін іпотеки – до 20 років, а мінімальний початковий внесок – 20% вартості житла.

«З наступного року програма запрацює для всіх українців, які потребують покращення житлових умов. Ставка буде так само пільговою і становитиме лише 7% річних. Нова масштабна програма іпотеки дозволить активізувати нове будівництво і суттєво сприятиме відновленню економіки. Наша мета — щоб кожен військовий, рятувальник, вчитель і лікар мав власне житло», – заявив прем'єр.

Нагадаємо, в Україні пропонують списувати кредити за житло та автомобілі, які були знищені під час бойових дій. Відповідні законопроєкти вже подано до Верховної ради.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: